Jakušima 

2 pamiatka zapísaná do UNESCO
Je japonský ostrov ležiaci 60 km na juh od Kjúšú.
Je japonský ostrov ležiaci 60 km na juh od Kjúšú.
GPS - N30 19 60 E130 31 60
GPS - N30 19 60 E130 31 60

Tvar ostrova pripomína nepravidelný päťuholník s rozlohou 503 km², obvodom 132 km a priemerom 28 km. Najvyššie položeným bodom na ostrove je 1 935 m vysoká hora Mijanóra-dake.

Širakawa-gó a Gokajama

3 pamiatka zapísaná do UNESCO

Sú dve japonské dediny známe vďaka svojej jedinečnej ľudovej architektúre.
Sú dve japonské dediny známe vďaka svojej jedinečnej ľudovej architektúre.
GPS - N36 23 60 E136 52 60
GPS - N36 23 60 E136 52 60

Širakawa je malá dedina v prefektúre Gifu. Gokajama je dedina v prefektúre Tojama.

3 top miesta v Japonsku

Tokio 

Obyvateľstvo: 13 843 403 (1.10.2018)
Obyvateľstvo: 13 843 403 (1.10.2018)
GPS - 35°41′S 139°41′V
GPS - 35°41′S 139°41′V

Tokio - je hlavné a najväčšie mesto Japonska. 

Je jednou zo 47 prefektúr Japonska.

V rebríčku Economist Intelligence Unit miest najlepších pre život z roku 2019, ktorý hodnotil 140 miest sa Tokio umiestnilo na 8. mieste.

Hlavné mesto: Šindžuku

Populácia: 9,273 miliónov (2015)

Rozloha: 2 188 km²

Kjóto

Obyvateľstvo: 1,5 milióna(2015)
Obyvateľstvo: 1,5 milióna(2015)
GPS - 35.001016, 135.739211
GPS - 35.001016, 135.739211

Kjóto je mesto na ostrove Honšú

Pôvodne bolo hlavným mestom Japonska, dnes je hlavným mestom prefektúry Kjóto a významnou častou konurbácie Osaka-Kjóto-Kobe.

Rozloha: 827,8 km² 

Populácia: 1,475 miliónov (2015)  

Shibuya City

Obyvateľstvo: 222 000(2016)
Obyvateľstvo: 222 000(2016)
GPS - 35° 39' 50.526" N 139° 41' 53.563" E
GPS - 35° 39' 50.526" N 139° 41' 53.563" E

Jedna z 23 osobitných tokijských oblastí.

Názov "Shibuya" sa vzťahuje aj na centrálnu obchodnú štvrť okresu Shibuya, ktorá sa nachádza vedľa stanice Shibuya, jednej z hlavných na tokijskej železnici.

Rozloha: 15,11 km² 

Populácia: 221 801 (1. 5. 2016) 


Top hotel v Tokio

Keio Plaza 

Toto ubytovanie je známe svojím rodinným prostredím, kde nechýbajú rôzne zariadenia a vybavenie pre cestovateľov ako ste vy.
Toto ubytovanie je známe svojím rodinným prostredím, kde nechýbajú rôzne zariadenia a vybavenie pre cestovateľov ako ste vy.
GPS - 35°41'23.56" N 139°41'40.01" E
GPS - 35°41'23.56" N 139°41'40.01" E

 Vybavenie zariadenia 

Garáž na parkovanie 

Bazén 

Fitnescentrum s telocvičňou / posilňovňa 

Doprava z letiska/na letisko

Biznis centrum s pripojením na internet 

Bar/klub 

TOP 10 Jedal v Japonsku

Soba
Soba

Soba, dlhé tenké pohánky rezance, je  jednou z hlavných jedál japonskej kuchyne. 

Soba sa podáva buď horúco so sójovou omáčkou alebo pri izbovej teplote s vývarom na bambusovej podložke. 

Unagi
Unagi

Unagi je úhor rieky vyprážaný na drevenom uhlí a ochutený sladkou omáčkou z grilu.

Podľa všeobecnej viery je unagi ideálnym liekom na horúce, vlhké a vyčerpávajúce japonské letá. 

Tempura
Tempura

Ľahká a vzdušná tempura je japonská verzia dobre vyprážaného jedla na svete.

podávajú sa jedlá s malým množstvom sójovej omáčky s nastrúhanou slamenou reďkovkou a máčaním.  

Kaiseki
Kaiseki

Kaiseki je súčasťou japonského obeda a schopnosť variť také jedlo je ekvivalentná japonskej haute kuchyni. 

Pred niekoľkými storočiami bolo kaiseki jedlo podávané počas čajového obradu.

Shabu Shabu
Shabu Shabu

Názov pochádza zo zvuku, ktorý sa objaví, keď sa tenké plátky hovädzieho alebo bravčového mäsa spúštajú tyčinkami do vriaceho vývaru.

Na stole sa podáva tanier mramorovaného mäsa, ktorý si návštevníci sami varia. 

Okonomiyaki
Okonomiyaki

Okonomiyaki je pikantná tortilla plnená ľubovoľným počtom výrobkov.

Posypaná tenkými plátky sušených rýb, sušených morských rias, ochutená majonézou a Worcesterovou omáčkou.

Tonkatsu
Tonkatsu

Tonkatsu, najmä ak je vyrobený z kuro-buty (plemena ošípaných Berkshire) v Kagoshime, sa jemne topí v ústach. 

Tieto kotlety sú podávané s miskou miso polievky a strúhanej kapusty.

Yakitori
Yakitori

Yakitori - su kúsky kuracieho mäsa vyprážané na uhlí.Pre yakitori sa používa kuracie mäso a jeho vnútornosti.

Pečené kuracie mäso sa podáva so soľou alebo s tárovou omáčkou.

Sashimi
Sashimi

Sashimi - je prakticky to isté ako sushi, len sa podáva bez ryže.

Kúsok ryby alebo morských plodov je dochutený s wasabi, sójovou omáčkou a redkvičkou. 

Edamame
Edamame

Sójové bôby alebo Edamame - Ideálne predjedlo, kým čakáte na jedlo, alebo ak si chcete niečo len zobnúť. Slané varené sójové bôby sú v Japonsku veľmi obľúbené.

TOP 5 nápojov v Japonsku

Sake
Sake

Kampai! Znamená v japonštině "na zdraví" a je součástí každého přípitku. 

Najznámejším alkoholickým nápojom je ryžové víno saké.

CHOYA Original
CHOYA Original

Japonský likér vyrábaný z Ume.Má výraznú sladkú a jemnú chuť. 

Vyrába sa podľa tradičnej japonskej receptúry, šliapaním zelených sliviek v shochu.

Pivo
Pivo

Oblíbeným nápojem je také pivo, které se, na rozdíl od ČR, podává v nachlazených sklenicích o objemu 0,3 litru.

 Ochutnejte vynikající piva Sapporo a Asahi.

Shōchū
Shōchū

Shochu - je japonská pálenka, ktorá obsahuje menej ako 45% alkoholu. Zvyčajne sa páli z ryže (kome), jačmeňa (mugi), sladkých zemiakov (imo), pohánky (soba) alebo zo surového cukru (kokutō).

Japan Sencha
Japan Sencha

Listy sa ihneď po zbere donesú na spracovanie. Rýchlo sa naparia, prívodom horúceho vzduchu sa rozsypú a nechajú sa tak dlho sušiť, kým po viacnásobnom rolovaní nevyzerajú ako zelené ihličky.

© 2020 Cestovateľ Tono, Hlavné námestie 5, Bratislava, 811 01
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky