Jakušima
2 pamiatka zapísaná do UNESCO

Tvar ostrova pripomína nepravidelný päťuholník s rozlohou 503 km², obvodom 132 km a priemerom 28 km. Najvyššie položeným bodom na ostrove je 1 935 m vysoká hora Mijanóra-dake.
Širakawa-gó a Gokajama
3 pamiatka zapísaná do UNESCO


Širakawa je malá dedina v prefektúre Gifu. Gokajama je dedina v prefektúre Tojama.
3 top miesta v Japonsku
Tokio


Tokio - je hlavné a najväčšie mesto Japonska.
Je jednou zo 47 prefektúr Japonska.
V rebríčku Economist Intelligence Unit miest najlepších pre život z roku 2019, ktorý hodnotil 140 miest sa Tokio umiestnilo na 8. mieste.
Hlavné mesto: Šindžuku
Populácia: 9,273 miliónov (2015)
Rozloha: 2 188 km²
Kjóto


Kjóto je mesto na ostrove Honšú
Pôvodne bolo hlavným mestom Japonska, dnes je hlavným mestom prefektúry Kjóto a významnou častou konurbácie Osaka-Kjóto-Kobe.
Rozloha: 827,8 km²
Populácia: 1,475 miliónov (2015)
Shibuya City


Jedna z 23 osobitných tokijských oblastí.
Názov "Shibuya" sa vzťahuje aj na centrálnu obchodnú štvrť okresu Shibuya, ktorá sa nachádza vedľa stanice Shibuya, jednej z hlavných na tokijskej železnici.
Rozloha: 15,11 km²
Populácia: 221 801 (1. 5. 2016)
Top hotel v Tokio
Keio Plaza


Vybavenie zariadenia
Garáž na parkovanie
Bazén
Fitnescentrum s telocvičňou / posilňovňa
Doprava z letiska/na letisko
Biznis centrum s pripojením na internet
Bar/klub
TOP 10 Jedal v Japonsku

Soba, dlhé tenké pohánky rezance, je jednou z hlavných jedál japonskej kuchyne.
Soba sa podáva buď horúco so sójovou omáčkou alebo pri izbovej teplote s vývarom na bambusovej podložke.

Unagi je úhor rieky vyprážaný na drevenom uhlí a ochutený sladkou omáčkou z grilu.
Podľa všeobecnej viery je unagi ideálnym liekom na horúce, vlhké a vyčerpávajúce japonské letá.

Ľahká a vzdušná tempura je japonská verzia dobre vyprážaného jedla na svete.
podávajú sa jedlá s malým množstvom sójovej omáčky s nastrúhanou slamenou reďkovkou a máčaním.

Kaiseki je súčasťou japonského obeda a schopnosť variť také jedlo je ekvivalentná japonskej haute kuchyni.
Pred niekoľkými storočiami bolo kaiseki jedlo podávané počas čajového obradu.

Názov pochádza zo zvuku, ktorý sa objaví, keď sa tenké plátky hovädzieho alebo bravčového mäsa spúštajú tyčinkami do vriaceho vývaru.
Na stole sa podáva tanier mramorovaného mäsa, ktorý si návštevníci sami varia.

Okonomiyaki je pikantná tortilla plnená ľubovoľným počtom výrobkov.
Posypaná tenkými plátky sušených rýb, sušených morských rias, ochutená majonézou a Worcesterovou omáčkou.

Tonkatsu, najmä ak je vyrobený z kuro-buty (plemena ošípaných Berkshire) v Kagoshime, sa jemne topí v ústach.
Tieto kotlety sú podávané s miskou miso polievky a strúhanej kapusty.

Yakitori - su kúsky kuracieho mäsa vyprážané na uhlí.Pre yakitori sa používa kuracie mäso a jeho vnútornosti.
Pečené kuracie mäso sa podáva so soľou alebo s tárovou omáčkou.

Sashimi - je prakticky to isté ako sushi, len sa podáva bez ryže.
Kúsok ryby alebo morských plodov je dochutený s wasabi, sójovou omáčkou a redkvičkou.

Sójové bôby alebo Edamame - Ideálne predjedlo, kým čakáte na jedlo, alebo ak si chcete niečo len zobnúť. Slané varené sójové bôby sú v Japonsku veľmi obľúbené.
TOP 5 nápojov v Japonsku

Kampai! Znamená v japonštině "na zdraví" a je součástí každého přípitku.
Najznámejším alkoholickým nápojom je ryžové víno saké.

Japonský likér vyrábaný z Ume.Má výraznú sladkú a jemnú chuť.
Vyrába sa podľa tradičnej japonskej receptúry, šliapaním zelených sliviek v shochu.

Oblíbeným nápojem je také pivo, které se, na rozdíl od ČR, podává v nachlazených sklenicích o objemu 0,3 litru.
Ochutnejte vynikající piva Sapporo a Asahi.

Shochu - je japonská pálenka, ktorá obsahuje menej ako 45% alkoholu. Zvyčajne sa páli z ryže (kome), jačmeňa (mugi), sladkých zemiakov (imo), pohánky (soba) alebo zo surového cukru (kokutō).

Listy sa ihneď po zbere donesú na spracovanie. Rýchlo sa naparia, prívodom horúceho vzduchu sa rozsypú a nechajú sa tak dlho sušiť, kým po viacnásobnom rolovaní nevyzerajú ako zelené ihličky.